NEW ENERGY TOUR
ZATERDAG 20 MEI
CAPELLE A/D IJSSEL - ALBLASSERDAM

New Energy Tour

De 1.1 UCI profkoers is op zaterdag 20 mei en start in Capelle a/d IJssel. Het parcours gaat langs Goeree-Overflakkee en het peloton finisht in Alblasserdam. In totaal doen er 18 ploegen mee waarvan minimaal 3 UCI World Tour ploegen, 6 UCI Europe Tour ploegen en 8 UCI continentale ploegen.

Capelle aan den IJssel

De start van de koers vindt plaats in de stad waar ook het peloton van de Tour de France in 2015 passeerde. Uniek is dat de renners tijdens de neutralisatie de stad verlaten via de boot.

Capelle aan den IJssel is zo oud als de weg naar Kralingen. Dit gezegde is de Zuid-Hollandse variant op de bekende weg naar Rome. Opgravingen laten zien dat er al in de tweede eeuw na Christus bebouwing was langs de IJssel. De weg naar Kralingen verbindt Gouda met wat nu Rotterdam is. Langs die weg ontstond het karakteristieke Hollandse slagenland van het dorp Capelle. Een dorp dat vooral bestond uit zalmvissers en steenbakkers.

Deelnemende ploegen

In totaal doen er 18 ploegen mee waarvan minimaal 3 UCI World Tour ploegen, 6 UCI Europe Tour ploegen en 8 UCI continentale ploegen

Alblasserdam

Het peloton eindigt de koers in Alblasserdam. Alblasserdam is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Binnen de gemeentegrenzen liggen geen andere kernen, behoudens de buurtschap Kortland.

Benieuwd naar welke route de profs afleggen?
Bekijk route

Partners